Η ΑΝΔΡΟΣ

Φύση

Η Άνδρος συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ομορφιά ενός κυκλαδίτικου νησιού με τη μαγεία της ελληνικής φύσης. Χάρη στις δεκάδες πηγές που αναβλύζουν στο εσωτερικό της, ένα καταπράσινο τοπίο με ψηλά βουνά και γραφικά μονοπάτια συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για φανταστικές διαδρομές στη φύση.

Γεύσεις

Οι παραδοσιακές ανδριώτικες γεύσεις μαγειρεύονται με ντόπια προϊόντα και σερβίρονται σε ταβερνάκια στα πιο γραφικά σημεία του νησιού.

Η Χώρα της Ανδρου

Αρχοντική, παραδοσιακή και αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Τα παλαιά νεοκλασικά σπίτια και τα σοκάκια ανάμεσά τους δημιουργούν ένα σκηνικό ρομαντικό που σε ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή.

Απόσταση

Απέχει μόλις 2 ώρες από τη Ραφήνα και αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για σύντομες αποδράσεις από την πόλη αλλά και τις πολυήμερες διακοπές του καλοκαιριού.

Παραλίες

Οι παραλίες περιμετρικά του νησιού φημίζονται για τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά τους. Απομονωμένες και ήσυχες, οργανωμένες και κοσμοπολίτικες  καλύπτουν όλα τα γούστα.

Πολιτισμός

Σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του νησιού, αποτελούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τα μουσεία σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης της Άνδρου φιλοξενούν κάθε χρόνο εκθέσεις σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και αποτελούν πόλο έλξης για τους φίλους της Τέχνης.

Αρχιτεκτονική

Η Άνδρος έχει καταφέρει να διατηρήσει την παράδοσή της και στην αρχιτεκτονική των σπιτιών της. Κύρια πρώτη ύλη παραμένει ακόμα και σήμερα η πέτρα και το ξύλο ενώ στη μεριά της Χώρας το σκηνικό αλλάζει και κυριαρχούν εντυπωσιακά νεοκλασσικά σπίτια.